Business Simulation Game

Utbildningsföretag och ledningsspel på ledning och ekonomi

Under de senaste åren, utbildningsföretagsspel efterfrågas allt mer inom olika områden, bland annat sociologi, administration, ekonomi, samhällsplanering och så vidare. Skälen för en sådan hög popularitet överflöd: i första hand är det värt att notera att spel verksamhet för chefer, ekonomer, historiker, administratörer, sociologer kan också ses som ett sätt att kommunicera mellan specialister i olika riktningar.

Samtidigt för affärsspel i olika riktningar präglas av sin egen terminologiska ordbok. Till exempel är affärsspel vanligen kallade ekonomiska spel. Om vi ​​talar om stadsplanering, om omfattningen av politiken, den vanligaste namn – simuleringsspel. I varje fall är grunden för sådana spel en viss modell, vars genomförande beror på åtgärder deltagarna utför i olika situationer, utföra vissa åtgärder inskrivna därmed nödvändiga färdigheter. Men om allt i ordning …

Exempel på affärsspel

Om du är en inte en mycket klar uppfattning vad roll play exempel för att hjälpa dig att skapa en tydlig bild i mitt huvud.

Ett exempel på ett enkelt affärsspel du kan tänka på dig själv. Först och främst är det nödvändigt att starta från uppgiften som måste lösas efter att spelet är över. Om du vill, till exempel för att utveckla kommunikationsförmåga hos deltagarna i spelet, måste du göra ett team av flera personer för att utföra ett visst arbete som kräver samverkan, samstämmighet. Det kan exempelvis vara konstruktionen av ett torn av papper.

Det är uppenbart att det enklaste scenariot ges ovan. Moderna affärsmän, spelet som är det vanliga sättet att utveckla vissa färdigheter, förmågor, och föredrar att genomföra mer komplexa scenarier, desto mer att dessa representerade ett stort antal – helt enkelt surfa på Internet och gå in i en sökmotor uppmanas till exempel – en företagsspel företag.

Affärsscenarier

Bedriver verksamhet spel – en av de mest effektiva verktyg för att utbilda högt kvalificerade specialister i västvärlden. Västra konsultföretag använder ofta scenario affärsspel som en av de typer av utvecklingskonsulting för företag. Vanligtvis scenariot med sådana spel representerar situation – tidigare, nuvarande eller potentiell, som måste slå, och resultatet visade upprepade misstag, deras orsaker, den mest avancerade, rätta vägen för utveckling. Business spel, ett scenario som är utformad på rätt sätt, är ett utmärkt verktyg för stora företag som vill stanna i ledande positioner, med hänsyn till förändringar i miljön.

Scenarier spel företag utarbetas för att ge deltagare i spelet som en följd kunde bildas organisationskultur – detta gör det möjligt experter att framgångsrikt kombinera vetenskapliga metoder för utveckling av praktiska metoder för administration.

I det här fallet innefattar varje scenario av ett företagsspel vanligtvis tre steg:

1. Spelets deltagare känner till spelets mål, villkor och uppgifter. Det finns också en sammanfattning om förfarandet för detta spel;

2. Deltagarna är indelade i olika rollgrupper, och varje grupp tilldelas särskilda uppgifter.

3. Vid slutet av spelet analyserar åtgärder, fel och segrar deltagare utvärdering av processen av spelet, att dra slutsatser.

Samtliga ovanstående punkter tillåter speldeltagarna inse vilka åtgärder kan leda till misslyckanden, hur man beter sig för att uppnå önskat resultat.

Genomföra affärsspel

Om västvärlden är mer efterfrågade företagsledning spel i Ryssland är fortfarande en hel del självförtroende tränar, där för övrigt ingår ofta enkla spel affärer. Dock är situationen börjar förändras, och efterfrågan på företagsspel som ett fristående utvecklingsverktyg, växer. Fler och fler inhemska konsultbyråer utveckla egna spel scenarier, vilket gör att deltagarna att få spel, för att utveckla vissa färdigheter.

Vill du förbättra en sådan färdighet som affärskommunikation? Spelet kommer inte bara att vara bekvämt, men också ett mycket effektivt verktyg för att få det du vill ha. I detta fall är resultatet av spelarna inte begränsat till utveckling av kompetens och prestationer inom ett snävt intervall, men resultaten är oftast mer omfattande, mångfacetterad.

Mer för att främja företagsspel spelas online – varje år ett ökande antal företagsspel, avsedda för virtuella deltagande. Således idag, möjlighet att delta i spelet har så gott som alla som är intresserade – helt enkelt tillgång till Internet och viljan.