Business Simulation Game

Utbildning av personal i grunderna för affärsplanering och analys

Jag vill gissa! De flesta av dina anställda, utom kanske konton varje gång rynka näsan när du återigen be dem att förbereda en vanlig vecka, månad, kvartal plan eller rapport. Och det spelar ingen roll vad dessa dokument handlar om – försäljning, marknadsföringseffektivitet, finansiella resultat.

I allmänhet, oavsett vad det planer och rapporter)) Även i en situation som innehåller SMART-mål och varandra, samordnas med varandra grafer av alla delar när företaget behöver utveckla en hel arbetsdag affärsplan för nästa år. De flesta mellanchefer framgångsrikt genererar formella svar uppfatta planeringsprocessen som en förhatlig och meningslös rutin som obekväm ett instrument för styrning, som ett sätt att disciplin tryck, angrepp på friheten i sitt arbete eller tvivel i sin förvaltning fokus på resultat. Detta är delvis sant, men bara delvis, och bara för att chefer ofta inte har full förståelse för vad hans enhet plan för högsta chef en nödvändig del av en enkel, men nödvändigt som en spade, en konsoliderad plan för hela företaget, genom vilken han försöker säkerställa ett sansat slutligt ekonomiskt resultat av verksamheten. Och om detta konsoliderade planen inte har samband med varandra formella svar från olika avdelningar, vilket innebär ganska konsekvent och ofta motsägelsefulla åtgärder skyffla från högsta chef blixten falla samman och han tillbringar 90% av sin tid på harmonisering av nuvarande verksamhet i olika funktionella avdelningar under utövandet av deras olikartade handlingar.

Uppgiften att kvalitativt planera organisationens verksamhet löses endast om tre villkor är uppfyllda:

Chefen förstår verkligen vikten och nödvändigheten av hela organisationen av sin personliga plan som en integrerad och nödvändig del av den totala aggregerade åtgärden
Han förstår hur hans handlingar ska kopplas till hans kollegers verksamhet och gör medvetna insatser.
Han är verkligen motiverad till kvalitetsplanering och analys av sin verksamhet och hans enhet

Övervakning av alla tre förutsättningarna är inte så enkel uppgift som det kan tyckas vid första anblicken. Uppgiften kompliceras av en enkel anledning – brist på chefs Outlook mellanchefer, avsaknaden av en integrerad syn på hela bilden av verksamheten, en känsla av rollen som en kugge i maskinen. Medelhanterare har helt enkelt aldrig haft möjlighet att vara i rollen som toppchef, företagsledare, grundare av verksamheten. Han tror för tillfället bara med sina funktionella, specialiserade kategorier. I denna situation, per definition inte kan vara en fullständig förståelse av den verkliga vikten av kvalitet samordnad planering eller heltäckande bild av verksamheten eller en fullständig förståelse för samspelet mellan processer i organisationen. Utan förståelse kan det inte finnas någon motivation.

Även om mellanchefer inte försöka känna som toppar, inte känna den hårda lastansvar styrelseledamöter, ser de hela verksamheten helt och hållet från den övre punkten, du kommer att bli mycket svårt att övertyga dem om att det inte är hög kvalitet, är ambitiösa men realistiska planer som behövs för att utpressa chefen i framtiden genom att de inte uppfyller dem, men för att snabbt och konsekvent gå till företagsmål Rapporter behövs inte för att straffa någon för ett dåligt resultat, men för att analysera, förstå tillsammans vad som kan förbättras i arbetet. Hur många av dina anställda vet vad SWOT-analys, PEST-analys, konkurrenskraftskraftsmodell eller 5 Fayol-ledningsfunktioner är? Jag tror att många människor vet eller har hört. Och hur många människor kan tillämpa dessa, i allmänhet, ganska enkla och använda verktyg i sitt dagliga arbete? Jag vet ditt svar))

Märkligt nog, men Virtonomics löser de flesta av ovanstående problem för att förbättra motivation, bra planeringsförmåga och expandera vyerna för hantering utsikter.

Formulera för dina anställda ett ambitiöst mål i spelet,

bjuda in dem att skriva en affärsplan och hantera ett fullständigt, om än virtuellt företag. Och de kommer att vara i rollen som en ledare inte bara utöka din verksamhet horisonter, men också lära sig att använda och hantera en mängd olika finansiella och analytiska rapporter, lära sig att planera aktiviteter, inte bara inom deras funktionella område, men också hela företaget. Men det blir inte en rutinmässig och tråkig uppgift, men en episod i en spännande gameplay. På produktionen får du inte bara artister, utan effektiva chefer, där det är mycket lättare att luta sig.