Business Simulation Game

Affärsspel. Scenario, mål, resultat

Företagsspel – en effektiv metod för aktivt lärande, allmänt använd. Även om affärsspel börjar bli mer och mer används i vårt land. Om de först i första hand användes för speciella träningar, nu, tack vare utvecklingen av Internet och datorspel, blev affärsspelet ett tillgängligt träningsmedel. Skriptet utarbetas för specifika uppgifter, med målet att uppnå vissa resultat av laget. Utbildningsfunktionen hos sådana spel är väldigt tung. När man förbereder manuset utarbetas viktiga mål och uppgifter, i grupprollerna och funktionerna definieras för att uppfylla det övergripande målet för lagstrategin. Ange sociala och subjektiva sammanhang i enlighet med den ansedda professionella verksamhetsfältet, vilket möjliggör att simulera förutsättningarna för bildandet av organisationshanteringskultur för alla specialister.

Beroende på det ultimata målet är affärsspel indelade i:

1. Undervisning;

Alternativet syftade till att få ny kunskap, säkerställa nödvändiga färdigheter för spelare.

2. Sökmotorer;

Alternativet syftade till att analysera och hitta lösningar, identifierade problem.

3. Identifiering.

Dessa är tävlingar av professionell skicklighet. Spel som syftar till att identifiera det bästa i denna fråga. Kan användas vid val av kandidater för nödvändiga parametrar. När allt är affärsspel en levande miljö som tvingar hjärnan att aktivera lösningen av tilldelade uppgifter, tack vare vilken det är möjligt att notera deltagarnas egenskaper och bättre överväga deras möjligheter.

Moderna affärsspel hålls på grundval av virtuella områden. Affärssimulatorer är inte bara intellektuell underhållning, utan också en kraftfull plattform för att lösa olika uppgifter för små och stora företag. Detta är ett bra sätt att lära sig systeminriktningen, att överväga i handling och förstå sammankoppling och ömsesidigt beroende av olika affärsprocesser, påverkan av yttre faktorer samt konkurrenskraftiga krafter.

Kommunikation i ett företagsspel är inte bara kommunikation i det gemensamma övervägandet av en fråga, det är kommunikation som simulerar interaktion i processen med verklig aktivitet som studeras. Till exempel, under kontorstid spel baserade på populära ekonomiska simulator Virtonomics måste man kommunicera och bygga relationer, inte bara med spelarna i sitt lag, men också med andra aktörer – konkurrenter, leverantörer, etc. I själva verket, i detta fall, utvecklar din verksamhet spelet som helhet. virtuell värld. Du kan ladda ner skriptet för ett företagsspel eller skapa dina egna och genomföra dessa spel med ett obegränsat antal användare och ta användbara lektioner.