Business Simulation Game

Yönetim ve ekonomi ile ilgili eğitimsel işletme ve yönetim oyunları

Son yıllarda, eğitim iş dünyası oyunları, sosyoloji, yönetim, yönetim, kent planlaması vb. Gibi çeşitli alanlarda büyük talep görüyor. böyle yüksek popülerlik için nedenler bol: ilk etapta, bu yöneticiler, ekonomistler, tarihçiler, yöneticiler için oyun iş, sosyologlar da farklı yönlere uzmanlar arasında bir iletişim yolu olarak görülebilir dikkati çekiyor.

Aynı zamanda, farklı yönlerde iş oyunları için kendi terminoloji sözlüğü ile karakterize edilir. Örneğin, iş oyunları genellikle ekonomik oyunlar olarak adlandırılır. Kentsel planlama alanından, siyaset alanından söz ediyorsak, o zaman adı genellikle taklit oyunları olarak kullanılır. Her durumda, bu tür oyunların temeli gerekli becerileri dolayısıyla kayıtlı belirli eylemleri gerçekleştirmek, farklı durumlarda performans, katılımcıların eylemlerine bağlı uygulama hangi belli bir modeldir. Bununla birlikte, siparişteki her şey hakkında …

İşletme oyunları örnekleri

Bir iş oyununun ne olduğunu açıkça anlamadıysanız, örnekler kafanızda daha net bir resim oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kendiniz düşünebileceğiniz basit bir iş oyuna örnek. Her şeyden önce, oyun sona erdikten sonra çözülmesi gereken görevden başlamak gerekir. Eğer, örneğin, oyunun katılımcıların iletişim becerilerini geliştirmek istiyorsanız, size, tutarlılık etkileşimi gerektiren belli bir iş yapmak için birkaç kişilik bir ekibi yapmak gerekir. Bu, örneğin, bir kağıt kulesi inşaatı olabilir.

En basit senaryonun yukarıda verilmiş olduğu açıktır. Modern iş adamları, belirli becerileri, yetenekleri geliştirmek ve bu çok sayıda temsil ettiğini daha daha karmaşık senaryoları uygulamak tercih olağan yoludur oyunu – basitçe örneğin istenir İnternette dolaşırken ve bir arama motoruna girin – bir işletme oyunu iş.

İş oyunu senaryoları

İş oyunları yürütmek, Batı'daki üst düzey uzmanları eğitmek için en etkili araçlardan biridir. Batı danışmanlık büroları genellikle şirketlere yönelik geliştirme danışmanlığı türlerinden biri olarak senaryo işletme oyunları kullanmaktadır. Tipik olarak, bu tür oyunların senaryo durumunu temsil – yendi gereken mevcut veya potansiyel geçmiş, ve sonuç tekrarlanan hatalar, bunların nedenlerini, gelişmenin en ileri doğru yolu gösterdi. Senaryosu yetkin bir şekilde tasarlanmış olan bir iş oyunu, dış ortamdaki değişiklikleri göz önüne alarak her zaman liderlik pozisyonlarında kalmayı isteyen büyük şirketler için mükemmel bir araçtır.

Senaryolar oyunları işletme sonucu örgütsel yönetim kültürü oluşmuş olabilir Oyunun katılımcıları vermek amacıyla çalıştım – Bu uzmanlar başarıyla idarenin pratik yöntemlerin geliştirilmesi bilimsel yöntemleri birleştirmek sağlayacaktır.

Bu durumda, bir iş oyununun herhangi bir senaryosu genellikle üç aşamadan oluşur:

1. Oyunun katılımcıları, oyunun amaçları, koşulları ve görevleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu oyunun prosedürü hakkında bir brifing de bulunmaktadır;

2. Katılımcılar farklı rol gruplarına ayrılır ve her gruba belirli görevler atanır;

3. Oyunun sonunda, katılımcıların eylem, hatalar ve zaferlerinin analizi, oyun sürecinin değerlendirilmesi, sonuçlar çıkarılmıştır.

Yukarıdaki tüm noktalar oyundaki katılımcıların hangi eylemlerin başarısızlığa götürebileceğini, istenen sonucu elde etmek için nasıl davrandıklarını anlamalarını sağlar.

İş oyunları yürütmek

İşletme yönetimi oyunları Batı'da daha fazla talep ediyorsa, Rusya'da eğitimler halen çok güvenilir, ki bu da tesadüfen basit iş oyunları içeriyor. Bununla birlikte, durum zaten değişmeye başlıyor ve bağımsız bir geliştirme aracı olarak iş dünyasına yönelik talep artıyor. Oyunlardaki katılımcıların belirli becerileri kazanmasına ve geliştirmesine imkân tanıyan iç danışmanlık kurumları, kendi oyun senaryolarını geliştiriyor.

İş iletişimi kadar böyle bir beceriyi geliştirmek ister misiniz? Oyun sadece uygun olmayacak aynı zamanda istediğinizi elde etmek için çok etkili bir araç olacak. Bununla birlikte, oyuncuların sonuçları, bir becerinin gelişimi, dar bir alanda başarılar ile sınırlı değildir, ancak genellikle sonuçlar çok yönlüdür, çok yönlüdür.

İnternet, iş dünyasının popülerleşmesinde önemli bir rol oynamıştır; her yıl sanal katılım için giderek daha fazla sayıda iş oyunu vardır. Böylece, bugün, hemen hemen herkes oyuna katılma fırsatı buluyor – internete erişebilmek ve arzu etmek yeterlidir.