Business Simulation Game

İş planlama ve analiz temelleri konusunda personel eğitimi

Tahmin etmek istiyorum! Dışında, çalışanlarınızın çoğu belki, hesapları, her zaman kırışık bir kez daha düzenli bir haftalık, aylık, üç aylık plan veya rapor hazırlamak üzere onları soruyorsun burnun. Ve bu belgelerin ne olduğu önemli değildir – satış, pazarlama etkinliği, mali sonuçlar.

Genel olarak, ne olursa olsun şirket gelecek yıl için tam bir çalışma iş planı geliştirmelidir zaman bile tüm parçaların birbirleriyle grafikleri ile koordine SMART hedefler ve birbiriyle içeren bir durumda, içinde)) planlar ve raporlar neyi. Çoğu orta yöneticiler başarıyla disiplin basıncının bir yolu olarak, kontrolün rahatsız bir araç olarak bir kin ve anlamsız rutin olarak planlama sürecini algılayan, biçimsel cevap üretir, kendi iş veya sonuçlar üzerindeki yönetim yoğunlaşan şüpheden özgürlüğüne yönelik saldırılar. Bu kısmen doğrudur, fakat sadece kısmen ve sadece yöneticiler sık ​​sık birim planı üst yöneticisi için basit gerekli bir parçasıdır ne olduğuna dair tam bir anlayış yok çünkü ama bir kürek, şirketin tamamı için konsolide planı, gerekli işin nazik nihai bir mali sonucunu sağlamaya çalışmaktadır. Bu konsolide planı oldukça tutarlı ve genellikle çelişkili eylemleri ima farklı bölümlerden gelen birbirleriyle resmi yanıtlar ile bağlı değil Ve eğer üst yönetici yıldırım ayrı düşmekten kürek ve o çeşitli fonksiyonel bölümler mevcut faaliyetlerinin uyum zamanlarının% 90'ını harcıyor farklı eylemlerini gerçekleştirme aşamasında.

Kuruluşun faaliyetlerinin nitel planlama görevi ancak üç koşul karşılandığı takdirde çözülür:

Yöneticisi gerçekten bütünüyle olduğu önemi ve tüm kuruluş ihtiyacını anlayan genel toplu etkilerin ayrılmaz ve gerekli bir parçası olarak kendi kişisel gündemi
Eylemlerinin meslektaşlarının faaliyetleriyle nasıl ilişkili olması gerektiğini anlar ve bilinçli çabalar sarf eder.
Gerçekten onun kalite planlaması ve faaliyetleri ile biriminin analizi için motive

Üç koşulun hepsine uyma, ilk bakışta göründüğü kadar basit bir görev değildir. Görev basit bir nedenden dolayı karmaşıktır – yönetsel görünüm orta yönetimi eksikliği, işletme, makinede bir dişine rolünün bir anlamda bütün resmin entegre vizyon eksikliği. Orta yöneticiler, şirketin direktörü, iş kurucusu olan üst yönetici rolünü üstlenmediler. Şu an için işlevsel, uzmanlaşmış kategorileri ile düşünüyor. Bu durumda, tanımı gereği, kalite koordine planlama veya iş kapsamlı resim veya kuruluştaki süreçlerin etkileşim tam anlayışın asıl öneminin tam olarak anlaşılması olamaz. Anlamaksızın motivasyon olamaz.

üstler, yönetim sert kargo sorumluluk hissedin olarak değil orta yöneticiler hissetmeye kalkma, onlar, bunu yüksek kaliteli, hırslı ama gerçekçi planlar amacıyla ihtiyaç vardır olmadığını onları ikna etmek çok zor olacaktır üst noktadan tamamen bütün iş bkz Gelecekte bunları gerçekleştirmedikleri başarısızlıkla yönetime şantaj yapmak, ancak hızlı ve sürekli kurumsal hedeflere gitmek için; Raporlar çalışmalarında geliştirilebilir, ne birlikte, kötü bir sonuç için birisini cezalandırmak ve analiz etmek, anlamaya gerek yoktur. Çalışanlarınızın kaçı SWOT analizi, BESİN analizi, rekabet gücü modelleri veya 5 Fayol yönetimi işlevlerini biliyor mu? Bence birçok insan bunu biliyor ya da duymuş. Ve genel olarak, günlük işlerinde kaç kişi bu araçları oldukça basit ve kullanışlı araçlarla uygulayabiliyor? Cevabını biliyorum))

Garip ama Virtonomics yukarıdaki sorunların çoğu motivasyon, iyi planlama becerilerini geliştirmek ve yönetim bakış ufkunu genişletmek için çözer.

Çalışanlarınız için oyunda iddialı bir amaç belirleyiniz,

onlara bir iş planı yazmaya ve tam bir sanal şirket yönetmeye davet edin. Ve onlar, sadece iş ufkunu genişletmek, aynı zamanda kullanmak ve mali ve analitik çeşitli raporlar nasıl işleneceğini öğrenmek etmeyen bir lider rolünde olmak sadece kendi fonksiyonel alanında faaliyetlerini planlamak için öğrenmek değil, aynı zamanda bütün şirket olacak. Fakat bu sıradan ve sıkıcı bir görev değil, heyecan verici bir oyundaki bir bölüm olacak. Çıktıda sadece sanatçılar değil, eğilimi çok daha kolay olan etkili Yöneticiler geliyor.