Business Simulation Game

İş oyunu. Senaryo, hedefler ve sonuçlar

İş oyunu – etkin öğrenmenin etkili bir yöntemi, yaygın olarak kullanılır. Artık iş oyunları ülkemizde giderek daha fazla kullanılmaya başlandı. Başlangıçta özellikle özel eğitimler için kullanıldıysa, şimdi İnternet ve bilgisayar ticaret oyunlarının gelişmesi sayesinde iş oyunu erişilebilir bir eğitim aracı haline geldi. Senaryo, ekip tarafından belli sonuçlara ulaşılmak üzere belirli görevler için hazırlanmıştır. Bu tür oyunların eğitimsel işlevi çok ağırdır. Senaryoyu hazırlarken, grup rollerinde önemli hedefler ve görevler oluşturulur ve ekip stratejisinin genel hedefini gerçekleştirmek için işlevler gösterilir. Sosyal ve konu bağlamlarını, tüm uzmanlar için örgütsel yönetim kültürünün oluşum koşullarını taklit etmeye izin veren, kabul edilen mesleki faaliyet alanına uygun olarak ayarlayın.

Nihai hedefe bağlı olarak, iş oyunları şunlara ayrılır:

1. Öğretim;

Seçenek, yeni bilgi kazanmayı, oyuncular için gerekli becerileri güvence altına almayı amaçladı.

2. Arama motorları;

Bu çözüm, çözümleri analiz etmeyi ve bulmayı amaçladı, sorunları tespit etti.

3. Belirleme.

Bunlar mesleki beceri yarışmaları. Oyunlar bu sayının en iyisini belirlemeyi amaçlıyordu. Gerekli parametreler için aday seçiminde kullanılabilir. Sonuçta, iş oyunları, katılımcıların özelliklerini not edip olasılıklarını göz önüne almanın mümkün olduğu, atanmış görevlerin çözümünde beynin harekete geçmesini sağlayan yaşayan bir çevredir.

Modern ticaret oyunları sanal alanlar temelinde yapılır. İş simülatörleri sadece entelektüel eğlence değil aynı zamanda küçük ve büyük işletmelerin çeşitli görevlerini çözmek için güçlü bir platformdur. Bu, sistem yaklaşımını öğrenmek, eylemde düşünmek ve çeşitli iş süreçlerinin arabağlantı ve bağımlılığını, harici faktörlerin etkisini ve rekabet güçlerini anlamak için harika bir yoldur.

Bir iş oyunda iletişim sadece bir sorunun ortak bir değerlendirmesinde değil, gerçek etkinlik sürecinde etkileşimi taklit eden iletişimdir. Örneğin, popüler ekonomi simülatörü Virtonomics'e dayalı iş oyunları yürütürken yalnızca ekibinizin oyuncularıyla değil rakipler, tedarikçiler vs gibi diğer oyuncularla da iletişim kurmanız ve ilişkiler kurmanız gerekir. Bu durumda işiniz oyunu bütün olarak ortaya çıkıyor sanal dünya. Senaryoyu bir iş oyunu için indirebilir veya kendine ait bir oyun oluşturabilir ve sınırsız sayıda kullanıcıyla bu oyunları yürütebilir ve faydalı dersler alabilirsiniz.