Business Simulation Game

İş çevrimiçi simülatörleri oyunları

Her neyse, teori bilgisi yanında, iyi sonuçlar için uygulama ve deneyim gereklidir. Teoriyi bilme, fakat bunu pratikte nasıl uygulayacağımı bilmemek, yüksek sonuçlara güvenemezsiniz. Bu, işle ilgili sorunlar için de geçerlidir. Ancak, fikirlerinizden bazılarını gerçekleştirme arzusu varsa, hedeflerinizden vazgeçmeyin. Oyunların online on-line simülatörleri deneyim kazanmaya ve boşlukları doldurmaya yardımcı olacaktır. Burada neredeyse her sektörde kendinizi eğlendirmeye çalışabilirsiniz. Canlı bir rekabet ortamı sonuca varmanızı ve hataları analiz etmeyi öğretecektir. Başkasının deneyimlerinden öğrenmemiz gereken birisi için bir sır değildir, ancak hayatta nadiren olur ve temelde her şeyi kendi hatalarımızı yaparak öğreniriz. Dolayısıyla, iş simülatörleri – hatalarınızdan ders çıkarmak istediğinizde harika bir seçenek, ancak darbeleri gerçek hayatta dolaşmayın.

Teorik çalışma sorusu gelince: herhangi bir bilgi, görsel bir durumu modellerken daha iyi algılanır. Zor durumlar söz konusu olduğunda beyin aktifleşir, doğru yol aramaya başlarsa adrenalin üretir ve bu da adrenalin tam kapasitede çalışmasını sağlar. İş simülatörlerinde farklı durumlar modellenebilir, mücbir sebep olabilir, bu da büyük fayda sağlayacaktır – yeni beceriler, bilgi ve beceriler. Bu, yararlı yönetim becerileri geliştirmenin çok etkili bir yoludur. Bu nedenle iş simülatörleri daha popüler hale geliyor ve özel iş oyunları ve eğitimleri yapmak için kullanılmaktadır.

İşletmenin çevrimiçi simülatörleri şunları sağlar:

– İş süreçlerinin etkinlik derecesi hakkında veri üretmek;
– İş dünyasında belirli bir alanda yeni fikirler üretmeye çalışmak;
– İş süreçlerini iyileştirmek için yapılan önerileri kontrol etmek ve değerlendirmek; işteki yeniliklerin nasıl etkileneceğini öğrenmek;
– Görevi ayarlama aşamasından sonucun alınmasına (ara zaman maliyetleri dikkate alınarak bekleme süresi, nakliye, vb.) kadar işin tamamlanması için gereken süreyi belirleyin.

Bu, büyük fırsatlara sahip olan idari, ekonomik becerilerin öğretilmesi için güçlü bir araçtır. Oyun işinin tam sürümü, gerçeklik yasalarına yakın, bütün bir sanal dünyayı sağlar.

Örneğin, popüler Virtonomics oyunu, tarım, ticaret veya üretim gibi herhangi bir faaliyet alanına hakim olabileceğiniz bir coğrafi haritaya sahiptir. Bu büyük ölçekli ekonomik strateji, fikirlerinizden ve hedeflerinizden herhangi birinin uygulanması için geniş fırsatlar sunar. Simülatörün sanal ortamı, soruların çoğuna cevap bulmaya yardımcı olur ve gerçek dünyada daha sonraki eylemler için faydalı beceriler elde etmeye yardımcı olur.