Business Simulation Game

Opplæringsvirksomhet og ledelse spill på ledelse og økonomi

I de senere år er pedagogiske forretningsspill i stor etterspørsel på ulike felt, inkludert sosiologi, administrasjon, ledelse, byplanlegging og så videre. Årsakene til en slik høy popularitet florerer: i første omgang, er det verdt å merke seg at spill virksomheten for ledere, økonomer, historikere, administratorer, sosiologer kan også sees på som en form for kommunikasjon mellom spesialister i forskjellige retninger.

Samtidig for forretningsspill av forskjellige retninger er preget av sin egen terminologiske ordbok. For eksempel er forretningsspill vanligvis kalt økonomiske spill. Hvis vi snakker om området med byplanlegging, om politikkområdet, blir navnet vanligvis brukt – imitasjonsspill. I alle fall er grunnlaget for slike spill en bestemt modell, hvor implementeringen avhenger av deltakerens handlinger, spiller forskjellige situasjoner, utfører bestemte handlinger og lærer nødvendige ferdigheter på denne måten. Men om alt i orden …

Eksempler på forretningsspill

Hvis du ikke forstår klart hva et forretningsspill er, vil eksemplene hjelpe deg til å danne et klarere bilde i hodet ditt.

Et eksempel på et enkelt forretningsspill du kan tenke på deg selv. Først av alt er det nødvendig å starte fra oppgaven som må løses etter at spillet er over. Hvis du for eksempel vil utvikle kommunikasjonsferdighetene til deltakerne i spillet, må du få et lag med flere personer til å gjøre noe arbeid som krever interaksjon, sammenheng. Dette kan for eksempel være bygging av et tårn av papir.

Det er klart at det enkleste scenariet er gitt ovenfor. Moderne forretningsfolk, spillet som er den vanlige måten å utvikle visse ferdigheter, evner, og foretrekker å gjennomføre mer komplekse scenarier, jo mer at disse representerte et stort antall – bare surfer på Internett, og skriv inn en søkemotor blir bedt om det, for eksempel – en virksomhet spill virksomhet.

Forretningsscenarier

Å gjennomføre forretningsspill er et av de mest effektive verktøyene for å trene høyteknologiske spesialister i Vesten. Vestlige rådgivende byråer bruker ofte scenario forretningsspill som en av typer utviklingsrådgivning for bedrifter. Vanligvis scenariet av slike spill representerer situasjon – fortid, nåværende eller potensial, som må slå, og resultatet viste gjentatte feil, deres årsaker, den mest avanserte, riktige banen for utvikling. Et forretningsprosjekt, hvor manuskriptet er utformet kompetent, er et utmerket verktøy for store selskaper som alltid vil forbli ledende stillinger, med tanke på endringer i det ytre miljø.

Scenarier av forretningsspill utarbeides med forventning om at deltakerne i spillet som et resultat kan danne en organisatorisk lederkultur – dette vil tillate spesialister å kombinere vitenskapelige metoder for utvikling av selskapet med praktiske administrasjonsmetoder.

I dette tilfellet omfatter hvert scenario av et virksomhetsspill vanligvis tre trinn:

1. Deltakerne i spillet blir kjent med målene, betingelsene og oppgavene til spillet. Det er også en orientering om prosedyren for dette spillet;

2. Deltakerne er delt inn i ulike rollegrupper, og hver gruppe er tildelt bestemte oppgaver;

3. Etter at spillet er ferdig, blir analysen av deltakernes handlinger, feil og seire, evaluering av selve spillet prosessen, konklusjoner gjort.

Alle de ovennevnte punktene tillater deltakerne i spillet å innse hvilke handlinger som kan føre til feil, hvordan man oppfører seg for å oppnå ønsket resultat.

Gjennomføre forretningsspill

Hvis forretningsspill er mer etterspurt i Vesten, så i Russland er treningene fortsatt svært betrodde, som for øvrig ofte inkluderer enkle forretningsspill. Situasjonen begynner imidlertid å forandre seg, og etterspørselen etter forretningsspill som et selvstendig utviklingsverktøy vokser. Flere og flere hjemmekonsulenter utvikler sine egne spillscenarier, slik at deltakerne i spill kan motta og utvikle visse ferdigheter.

Ønsker du å forbedre en slik ferdighet som forretningskommunikasjon? Spillet vil ikke bare være praktisk, men også et veldig effektivt verktøy for å få det du vil ha. Resultatene av spillerne er imidlertid ikke begrenset til utviklingen av en ferdighet, prestasjoner i et smalt område, men resultatene er vanligvis mer omfattende, mangesidig.

Internett spilte en viktig rolle i populariseringen av forretningsspill, med hvert år er det flere og flere forretningsspill designet for virtuell deltakelse. Dermed har i dag praktisk talt alle muligheter til å delta i spillet – det er nok å ha tilgang til Internett og ønske.