Business Simulation Game

Opplæring av personell i grunnleggende forretningsplanlegging og analyse

Jeg vil gjette! De fleste av de ansatte, bortsett, kanskje, regnskap, hver gang rynke på nesen når du er igjen ber dem om å forberede en fast ukentlig, månedlig, kvartalsvis plan eller rapport. Og det spiller ingen rolle hva disse dokumentene handler om – salg, markedsføringseffektivitet, økonomiske resultater.

Generelt, uansett hva det planer og rapporter)) Selv i en situasjon som inneholder smarte mål og henger sammen, koordinert med hverandre grafene til alle deler når selskapet trenger for å utvikle en hel arbeidsdag forretningsplan for neste år. De fleste mellomledere vellykket genererer formelle svar, oppfatte planprosessen som en hatefull og meningsløs rutine så ubehagelig et instrument for kontroll, som en måte å disiplinære press, angrep på friheten til sitt arbeid eller tvil i sin styring fokus på resultater. Dette er delvis sant, men bare delvis, og bare fordi ledere ofte ikke har en full forståelse av hva hans enhet Planen er at toppleder en nødvendig del av en enkel, men nødvendig som en spade, en konsolidert plan for hele selskapet, der han forsøker å sikre et sunt sluttresultat av virksomheten. Og hvis dette konsoliderte planen ikke har sammenheng med hverandre formelle svar fra ulike avdelinger, noe som tyder på ganske konsekvent, og ofte motstridende handlinger måke fra toppleder lyn falle fra hverandre, og han tilbringer 90% av sin tid på harmonisering av dagens aktiviteter av ulike funksjonelle avdelinger i løpet av å utføre deres ulik handlinger.

Oppgaven med kvalitativ planlegging av organisasjonens aktiviteter løses kun dersom tre vilkår er oppfylt:

Lederen er virkelig i sin helhet forstår viktigheten av og behovet for hele organisasjonen hans personlige agenda som en integrert og nødvendig del av de samlede kumulative effekter
Han forstår hvordan hans handlinger skal knyttes til kollegas aktivitet, og gjør bevisst innsats.
Han er virkelig motivert til kvalitetsplanlegging og analyse av hans aktiviteter og hans enhet

Overholdelse av alle tre forholdene er ikke en så enkel oppgave som det kan virke ved første øyekast. Oppgaven er komplisert for en enkel grunn – mangel på ledelsesmessige utsiktene mellomledere, mangelen på en helhetlig visjon av hele bildet av virksomheten, en følelse av rollen som en brikke i maskinen. I mellomledere bare aldri i mitt liv har ennå ikke hatt mulighet til å være i rollen som en topp manager, regissør, grunnleggeren av virksomheten. Han tenker for tiden bare med sine funksjonelle, spesialiserte kategorier. I denne situasjonen, per definisjon, ikke kan være en full forståelse av den virkelige betydningen av kvalitet koordinert planlegging eller helhetlig bilde av virksomheten eller en full forståelse av samspillet mellom prosesser i organisasjonen. Uten forståelse kan det ikke være noen motivasjon.

Mens mellomledere ikke prøv å føle seg som topper, ikke føler den harde fraktansvar for styremedlemmer, de ser hele virksomheten helt fra øverste punktet, vil du være svært vanskelig å overbevise dem om at det ikke er høy kvalitet, er ambisiøse men realistiske planer nødvendig for å presse i fremtidig forvaltning av sine feil, og å arbeide sammen raskt og ble enige om å gå til bedriftens målsettinger; Rapporter trenger ikke å straffe noen for et dårlig resultat, og til å analysere, forstå, sammen, hva som kan forbedres i arbeidet. Hvor mange av de ansatte vet hva SWOT analyse, PEST analyse, etter modell av konkurransekrefter eller 5 lederfunksjoner Fayol? Jeg tror at mange mennesker vet eller har hørt. Og hvor mange mennesker kan bruke disse, generelt, ganske enkle og brukte verktøy i sitt daglige arbeid? Jeg vet svaret ditt))

Merkelig nok, men Virtonomics løser de fleste av de ovennevnte problemer å bedre motivasjon, gode planlegging ferdigheter og utvide horisonter av ledelsen utsikter.

Formuler for dine ansatte et ambisiøst mål i spillet,

inviter dem til å skrive en forretningsplan og administrere en full, om enn virtuell bedrift. Og de vil, å være i rollen som en leder ikke bare utvide virksomheten din horisont, men også lære å bruke og håndtere en rekke økonomiske og analytiske rapporter, lære å planlegge aktiviteter, ikke bare innenfor deres funksjonelle feltet, men også hele selskapet. Men det vil ikke være rutine og kjedelig oppgave, men en episode i en morsom prosess. Ved avkjøringen får du ikke bare utøverne, men effektive ledere, som er mye lettere å stole på.