Business Simulation Game

Uddannelse af personale i grunde til forretningsplanlægning og analyse

Jeg vil gerne gætte! De fleste af dine medarbejdere, med undtagelse af regnskabsaflæggelse, rynker hver gang din næse, når du igen beder dem om at forberede en anden ugentlig, månedlig, kvartalsplan eller rapport. Og det er ligegyldigt, hvad disse dokumenter handler om – salg, marketing effektivitet, økonomiske resultater.

Generelt, uanset hvad den planlægger og rapporter)) Selv i en situation, der indeholder SMART-mål og indbyrdes forbundne, koordineret med hinanden grafer af alle dele, når virksomheden har brug for at udvikle en hel arbejdsdag forretningsplan for det næste år. De fleste mellemledere held genererer formelle svar, opfatte planlægningsprocessen som en hadefuld og meningsløs rutine som ubehageligt et redskab til kontrol, som en måde at disciplinær pres, angreb på friheden af ​​deres arbejde eller tvivl i deres ledelse fokus på resultater. Dette er delvist sandt, men kun delvist, og kun fordi ledere ofte ikke har en fuld forståelse af, hvad hans enhed er planen, at den øverste leder en nødvendig del af en enkel, men nødvendig som en skovl, en konsolideret plan for hele virksomheden, hvorved han forsøger at sikre et sanselig endeligt økonomisk resultat af virksomheden. Og hvis denne konsoliderede planen ikke har forbindelse med hinanden formelle svar fra forskellige afdelinger, hvilket indebærer ganske konsistente, og ofte modstridende handlinger skovl fra toppen leder lyn falde fra hinanden, og han tilbringer 90% af deres tid om harmonisering af de nuværende aktiviteter i forskellige funktionelle afdelinger under udførelsen af ​​deres ulige handlinger.

Opgaven med kvalitativ planlægning af organisationens aktiviteter løses kun, hvis tre betingelser er opfyldt:

Lederen forstår virkelig vigtigheden og nødvendigheden af ​​hele organisationen af ​​hans personlige plan som en integreret og nødvendig del af den samlede aggregerede handling
Han forstår hvordan hans handlinger skal knyttes til hans kollegers aktivitet og gør bevidst indsats.
Han er virkelig motiveret til kvalitetsplanlægning og analyse af hans aktiviteter og hans enhed

Overholdelse af alle tre betingelser er ikke så simpelt som det kan forekomme ved første øjekast. Opgaven kompliceres af den simple årsag – mangel på ledelsesmæssig udsigter mellemledere, manglen på en integreret vision for det samlede billede af virksomheden, en følelse af den rolle, et tandhjul i maskinen. Mellemledere havde simpelthen aldrig haft mulighed for at være i rollen som topchef, direktør for virksomheden, grundlægger af erhvervslivet. Han synes for tiden kun med sine funktionelle, specialiserede kategorier. I den foreliggende situation kan der hverken være en fuldstændig forståelse for den egentlige betydning af kvalitetskoordineret planlægning eller et integreret forretningsbillede eller en fuldstændig forståelse af forholdet mellem processer i organisationen. Uden forståelse kan der ikke være nogen motivation.

Mens mellemledere ikke prøver at føle sig som toppe, ikke Føl den hårde fragtansvar af direktører, de ser det hele helt fra det øverste punkt, vil du være meget vanskeligt at overbevise dem om, at det ikke er høj kvalitet, der er behov for ambitiøse, men realistiske planer for at udfordre lederen i fremtiden ved deres manglende opfyldelse af dem, men for hurtigt og konsekvent at gå til virksomhedernes mål; rapporter er ikke nødvendige for at straffe nogen for et dårligt resultat, men for at analysere, at forstå sammen, hvad der kan forbedres i arbejdet. Hvor mange af dine medarbejdere ved, hvad SWOT-analyse, PEST-analyse, konkurrencedygtige modeller eller 5 Fayol-ledelsesfunktioner er? Jeg tror, ​​at mange mennesker ved eller har hørt. Og hvor mange mennesker er i stand til at anvende disse i almindelighed ret simple og anvendte værktøjer i deres daglige arbejde? Jeg kender dit svar))

Mærkeligt nok løser Virtonomics de fleste af de opgaver, der er beskrevet ovenfor, for at forbedre motivation, færdigheder i kvalitetsplanlægning og udvidelse af horisonter i ledelseshorisonten.

Formuler for dine medarbejdere et ambitiøst mål i spillet,

opfordre dem til at skrive en forretningsplan og styre en fuld, omend virtuel virksomhed. Og de vil, være i rollen som en leder ikke bare udvide din virksomheds horisont, men også lære at bruge og håndtere en bred vifte af finansielle og analytiske rapporter, lære at planlægge aktiviteter, ikke kun inden for deres funktionelle område, men også hele virksomheden. Men det vil ikke være en rutinemæssig og kedelig opgave, men en episode i et spændende gameplay. På produktionen får du ikke bare kunstnere, men effektive ledere, hvor det er meget lettere at læne.